Iskolai ünnepi megemlékező kisfilm: 1848. március 15.


2019. szeptember

AUTÓMENTES NAP

Iskolánk tanulói gyorsasági versenyeken és ügyességi pályákon tesztelhették tudásukat a kőbányai autómentes napon.Nemcsak az ügyességi feladatokban, de a szellemi totókon is jeleskedtek a gyerekek.

A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ kattintson a képre>>>


KOSÁR

KŐBÁNYAI DARAZSAK

A kőbányai kenguru kupán iskolánk 3-4. osztályos csapata 14 csapatból IV. helyezést ért el.

Edzőjük: Merecicki Anna - tanárnő.

GRATULÁLUNK NEKIK!!!!


2019. május 24.

DÖK NAP

Idei DÖK-napunk is vidáman telt. Játékos feladatok vártak a gyerekekre, ahol ügyességüket és kreativitásukat is megcsillogtathatták.

A nap fénypontja Glavanovits Tamás (magyarsolymasz.hu) remek bemutatója volt: Tamás nemcsak három fantasztikus madarat - héját, solymot és baglyot – hozott el hozzánk, hanem Büdike, a vadászgörény is belopta magát mindannyiunk szívébe.

Katt a képre>>>


2019. május

ERDEI ISKOLA - DÉG

Az alsó tagozatosok fele idén falusi környezetben töltötte erdei iskolai hetét, a Mezőföld egy kis falujában, Dégen. Buszkirándulást tettünk Székesfehérvárra, ahol megnéztük a csodálatos, romantikus Bory várat, sétáltunk az Óvárosban, megtekintettük a Királysírokat a Romkertben.
Dégen a Festeticsek kastélyát néztük meg, és sétáltunk a csodálatos Angol parkban. Kézműves foglakozásokon pedig agyagoztak és péksüteményeket készítettek a gyerekek. A vadászatról és a helyi vadakról értékes információkat hallhattak, láthattak egy előadáson. Sokat játszottak, és sportoltak a szabadidőben. Lovaskocsikázással koronáztuk meg e csodálatos hetet!


2019. április 11.

KÖLTÉSZET NAPJA

Április 11. a magyar költészet napja.
Versekkel, dalokkal, megzenésített versekkel emlékeztünk meg József Attila születésnapjáról. mely 1964 óta a magyar költészet napja.HATÁRTALANUL PROJEKT ZÁRÁSA

A Határtalanul projektnap során a 7. évfolyamosaink játékos feladatokkal készültek, hogy a felső tagozatos társaiknak rendhagyó formában bemutassák az áprilisi felvidéki kirándulásukat. A képek önmagukért beszélnek!HATÁRTALANUL PROGRAM

A sikeres pályázatunknak köszönhetően iskolánk 7. évfolyama idén is részt vehetett a Határtalanul! programban. 35 diákunk a Student Lines Diákutazási iroda profi szervezésében látogatott el Szlovákiába és ismerkedett felvidéki íróink-költőink életművével.

Ápr. 3-án a kora reggeli órákban indultunk. Első utunk Mikszáth Kálmán szülőfalujába, Szklabonyára vezetett, ahol a helyi múzeumban hallhattunk érdekességeket ízes nyelvjárásban a „nagy palóc” életéről. Az alsósztregovai Madách-kastély megtekintése után bevettük Fülek várát. Kellemes szállásunkat az esti órákban foglaltuk el.

A második nap a bányáké volt. Bebarangoltuk Besztercebánya kedves utcáit és a Felvidék legszebb főterét. Következő állomásunk az UNESCO világörökség listán szereplő festői kisváros, Selmecbánya volt, mely egykoron Európa ezüstbányászatának központjának számított. A Bányászati Múzeum különleges élményt jelentett számunkra. A finom vacsora előtt még megnéztük Zólyom várának kiállítását.

Utolsó nap – hisz szorgalmas diákok vagyunk… – iskolába mentünk: a rimaszombati alapiskola matekórájának részesei lettünk. A betléri Andrássy-kastély a kirándulás talán legszebb állomása volt: csodálatos hely gyönyörű angolparkkal, érdekes idegenvezetéssel. Kassai sétánkkal búcsúztunk a Felvidéktől, Szlovákiától.

Feledhetetlen három nap volt, „Határtalanul!” köszönjük.DIGITÁLIS TÉMAHÉT

Képek a digitális hét első napjáról. Volt tanítványaink tartottak bemutatóval egybekötött érdekes, izgalmas előadást az alsó tagozatosoknak, robotika témakörben.Kerületi könyvtárhasználati verseny

Iskolánk 2019. március 26-án megrendezte a XI. Fogarasi Erzsébet Könyvtárhasználati Versenyt, melyen a kerület 7 iskolájából indultak versenyzők. A verseny megrendezését támogatta az Egis Nyrt, a Libri, és a Magyar Állami Operaház.
A versenyen iskolánkat Énekes Bálint 5.b és Karlovics Tamás 5.b osztályos tanulók képviselték, akik különdíjban részesültek. Az első helyezést Luu Thanh Dat érte el.

Gratulálunk a díjazottaknak, köszönjük a diákok és a felkészítő tanárok lelkiismeretes munkáját!
Külön köszönet a verseny támogatóinak, akik nélkül nem lehetett volna ilyen színvonalas versenyt rendezni.Fenntarthatósági hét

Március 18-22 között zajlott országosan a Fenntarthatósági hét. Ennek a rendezvénysorozatnak a keretén belül a tanulóink megismerkedtek a Földünket érintő problémákkal, a globális felmelegedés, a szemét szelektív gyűjtésének és feldolgozásának a kérdésével. Pénteken a Víz világnapjára projektmunkák készültek a víz tisztaságának megőrzésének és a takarékos felhasználásának a témakörében. Papírhalak lepték el a folyosót, azokon kérdéseket találtak a tanulóink. Közös munkában megválaszolták azokat és ők is tehettek fel másoknak kérdéseket. Az udvaron játékos horgászattal és buborékfújással fejeződött be a nap.


2019. február 22.

KERESZUTURY GÁLA

Idén is nagy sikerrel, és színvonalas produkciókkal mutatkoztak be dákjaink. Sok érdeklődő volt kíváncsi a Keresztury Gálára!
Sok-sok kép az előadásokról!

(a képre kattintva megnyílik a Galéria)2018. PÁLYAORIENTÁCIÓS NAP

November 10-én pályaorientációs napot rendeztünk. Több foglalkozást is bemutattak a szülők, illetve külsős szakemberek és természetesen a pedagógusok is.SZÍNHÁZLÁTOGATÁS ŐSSZEL

Hetedikeseink nov. 9-én tekintették meg A bolondok grófja című előadást az Újszínházban.

Jókai színdarabjának főhőse Koromfi, a dúsgazdag bankár fia úgy dönt, hogy kipróbálja a nagybirtokosok életét. Atyjától kapott pénzén jutányos áron hozzá is jut egy gyönyörű uradalomhoz, ám az olcsóságnak ára van: meg kell tartania a személyzetet és a házban élő grófkisasszonyt. Hamar kiderül, hogy csupa bolond közé kerül be grófnak… 2 óra nevetés, nézzétek meg ti is!KERÜLETI SPORTVERSENY

2018. szeptember 26-án, osztották ki a kerületi díjakat. A Keresztury Dezső Általános Iskola 5. helyen végzett az alapsportágak (torna, atlétika, labdajátékok) versenyében. Iskolánkat a 7. osztályos tanulók képviselték. GRATULÁLUNK!


2018/19-es tanév

Európai Mobilitási Hét Kőbánya

Az Európai Mobilitási Hét keretében: autómentes nap.
Keresztury-Köszi-Sportliget-Keresztury kerékpár verseny.
Mizsei Melinda II. lett. 1400m-es körverseny

7-8. osztályos tanulók a "Fussunk Kőbányáért" rendezvényen.
2018 métert kellett futni a kőbányai diákoknak és tanároknak


DIGITÁLIS TÉMAHÉT - 2018. ÁPRILIS 09-13-IG

Digitális Témahét a Tury suliban! Érdekes, hasznos, változatos programokkal telt a programhét nálunk.Találkozhattunk robotokkal/Robot Úrral Quartót játszottunk iskolánkban/,megnéztük egy cégnél az internet " lelkét".Jártunk a Liszt F. reptéren,az MTVA-nál,előadást hallgattunk a Netbiztonságról,/a szülőket is vártuk !/ az informatikus munkájáról, tanultunk programozni!Ismerkedtünk az interaktív táblával!


PÁLYAORIENTÁCIÓS NAP - 2018. ÁPRILIS 04.

Érdekes előadásokkal, foglalkozásokkal, színes programokkal telt a pályaorientációs nap. Rengeteg szakmával ismerkedhettek meg a gyerekek az iskola különböző állomásain.


NÉPDALVERSENY - 2018. FEBRUÁR 27.

Siker!!!!

Kerületi népdalversenyen vettek részt az alsó tagozatos diákok. Most is szép sikerrel szerepeltek. Az eredmények a VERSENYEK, EREDMÉNYEK menüben megtalálhatók! Gratulálunk nekik!!!!

Eredmények ITT megtekinthetők>>>

SZÜLŐI BÁL - 2018. február 16.

2018. február 16-án iskolánk először szervezte meg külső helyszínen, a KÖSZI-ben a hagyományos farsangi Szülői bált. Diákok és meghívott vendégek - köztük Vastag Tamás - is felléptek.
Természetesen tehetséges kollégáink is bemutatkoztak. A nyolcadikos és hetedikes diákok klasszikus keringője sem maradt el. Mindenki nagyszerűen érezte magát. Köszönet a szervezésért!!!!!2017. DECEMBER

Az Advent minden évben iskolánk kiemelt programsorozata. A képek a Mikulás érkezésétől egészen az Adventi koncertig ölelik fel ezt az időszakot.
A közös ajándékkészítés, a karácsonyi Bolhapiac, az adventi dicséretek kiosztása mindig nagyon várt program. Tekintsék meg képeinket!>>>


2017.

JÁTÉKOK DÉLUTÁNJA

Ezek a képek pénteken (december 8.) készültek a táblajátékok délutánján, ahol akik ismerték a játékot, bemutatták a többieknek és játszottak velük. Sokan voltak, nagy érdeklődéssel ismerkedtek meg a gyerekek a különböző fejlesztő logikai játékokkal.


2017.

SZÍNHÁZLÁTOGATÁS ŐSSZEL

Iskolánk 1. 2. és 4. osztályos tanulói a Kolibri Színházban jártak. Néhány fénykép az izgalmas előadásokról!HALLOWEEN PARTI - 2017

Kicsit megkésve, ámde annál nagyobb lelkesedéssel rendeztük a 2017-es Halloween partit. A gyermekek mindenféle szörnyűbbnél szörnyebb jelmezbe öltöztek. A partit szellemes játékok és szörnyen jó sütik tették hulla jó bulivá!!!!ANGLIÁBAN VOLTUNK

Iskolánk felső tagozatos diákjai egy csodálatos angliai kiránduláson vettek részt az őszi szünetben. Szokolai Valéria tanárnő szervezte a Student Line’s utazási irodán keresztül a csodás és misztikus várakon, monumentális katedrálisokon át vezető történelmi utazást. Oxford utcáin is sétálhattuk, megtekintettük Shakespeare szülőházát. Meghatározó és maradandó élmény volt ez a hét nap mindannyiunk számára.A FESZTIVÁL ZENEKAR SZERZŐDÖTT PARTNERE ISKOLÁNK

A BUDAPESTI FESZTIVÁL ZENEKAR SZERZŐDÖTT PARTNERE


Egészség nap

Október 10-én 9 órától 12.30-ig a BFKH Népegészségügyi Főosztály Nemfertőző Betegségek Osztályának öt munkatársa Játékos tudomány - a mikrobák világa címmel öt állomásból, modulból álló gyakorlati bemutatót tartott a 3-4. évfolyam számára. Célja, hogy a gyerekek játékos formában, kísérleteken keresztül, saját tapasztalat útján ismerkedjenek meg a minket mindenütt körülvevő mikrobák világával.
Az öt modul címe:
• Mikrobamánia (bevezetés a mikrobák világába)
• Szupertüsszencs (légúti higiéné)
• Rémisztő kezek (kézmosás helyes technikája)
• Apró lények a konyhában (konyhahigiéné)
• Tudatos antibiotikum-használat
Mindegyik állomáshoz tartozott egy, az adott állomás hátterében álló plakát és egy gyakorlati foglalkozás, kísérlet.


Kirándulás Százhalombattára

Az 5. évfolyam 2017. 10.11-én Százhalombattára tett tanulmányi kirándulást. A történelmi ismeretek bővítése volt a cél.A régészeti parkban voltak. Megtekintették és foglalkozásokon vettek részt a bronzkori és vaskori faluban! Nagy élmény volt és az időjárás is kegyes volt hozzájuk!!!2017. OKTÓBER 2.

A ZENE VILÁGNAPJÁN VIDEÓ>>>

FÜLEMÜLE KÓRUSMŰ VIDEÓ>>>

Kőbányai Keresztury Dezső Általános Iskola fényképe.2017. augusztus

Iskolánk tanulói rendszeresen részt vesznek a HATÁRTALANUL programban. 2017-ben az Arany János Emlékévhez kapcsolódva augusztus 24-27. között a Felvidékre látogattak el. Ide kattintva megtekinthetik a beszámolót, képeket a kirándulásról!


MEGNÉZEM>>>Szent László Lovagi torna

Szent László a magyar uralkodói eszmény egyik legtökéletesebb kifejezője, a kereszténység következetes védelmezője és terjesztője, aki a legkeményebb csatában is tudott nemes lelkű lenni, s akiről egyszerre mondták, hogy “lovagkirály” és “szent”.

A 2017-es évet Szent László-emlékévnek nyilvánította a nemzetpolitikai államtitkárság a „lovagkirály” trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából.

Az Ő tiszteletére rendezte meg a Kelet-Pesti Tankerületi Központ és a Keresztury Dezső Általános Iskola a kerület legügyesebb "lovagdiákjainak" közreműködésével ezt a régmúltat idéző izgalmas "lovagi" tornát. Ahol a ló egy bicikli képében testesült meg.

Mi így emlékeztünk a népek közösen tisztelt királyára és az itt élő nemzetek összetartásának, együttműködésének szimbólumára.
DÖK nap - 2017. május 31.

Idén is sikeres és színes programokkal szórakoztattuk tanulóinkat. Változatos tevékenységek során próbálhatták ki ügyességüket.

Kattintson a képre a galéria megtekintéséhez!KÖLTÉSZET NAPJA 2017.

Április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeltük a Költészet napját. Minden osztály készült egy verssel. Volt, hogy az egész osztály, vagy egy kisebb csoport, esetleg egyénileg adták elő azokat.
Köszönjük mindenkinek a felkészülést, és a lebonyolítást!!!NYÚL NAP 2017.

Mint minden évben, idén is Húsvét előtt eljöttek az óvodások, hogy kézműves foglalkozáson, virágültetésen és nem utolsó sorban izgalmas "nyúlvadászaton" vegyenek részt.
Jó volt látni a leendő iskolások kipirult, izgatott arcát a Nyúlnapunkon!KI MIT TUD GÁLA 2017.

Március 31-én rendeztük meg Gála műsorunkat, melyen a legsikeresebb produkciókat láthattuk. Minden osztály képviseltette magát. A legszebb pillanatot videón is megnézhetik!

A felsősök elegáns Palotása.

A VIDEÓ ITT>>>

A képre kattintva sok-sok fotót láthatnak!

Köszönjük, hogy megtiszteltek minket és a gyerekeket a jelenlétükkel!

Még több programot és a képeket megtekinthetik a GALÉRIÁBAN>>>Ki mit tud? - 2017.

Hagyományainkhoz híven, idén is megrendezésre került az iskolai Ki mit tud?. Sok tehetséges gyermeket, és igazán izgalmas, szórakoztató produkciót láttunk. A gyermekek vidámak, magabiztosak és mosolygósak voltak. Mindenkinek köszönjük a felkészítést, a szervezést, a gyerekeknek a kitartó gyakorlást. Meghozta gyümölcsét!

GRATULÁLUNK!!!


FARSANG 2017.

Idén is megrendezésre került az osztályoknak, majd az alsósoknak és felsősöknek a közös farsangi mulatsága. Volt tánc, jelmezfelvonulás, játékos versenyek, és nem maradtak ki a farsangi finomságok sem.

A képre kattintva megtekinthetik a vidám pillanatokat!>>>


2017. február

CSOKIGYÁR

A harmadikosok és a negyedikesek is jártak idén a Csokigyárban. Láthatták a csokikészítő gépsorokat. De a legnagyobb sikert természetesen a kóstolás és az ajándékcsomag aratta.

A képgaléria megnyílik, ha a képre kattint!


Korcsolyázás 2017 telén

Az iskola tanulóinak a téli időszakban 2 alkalommal lehetőség van korcsolyázásra. ingyenesen. Nagy élmény ez annak is, aki gyakrabban huppan a jégre! Akinek nincs saját korcsolyája, az kölcsönözhet az iskolában.


Színházlátogatás 2016/17

Az elsősök ősszel és januárban két színházi előadáson voltak a Kolibri Színházban.

Ősszel a Locspocs, a kis tengeri szörny című előadást láttuk,
januárban a Bors nénit néztük meg.

Mindkét előadás nagy élményt nyújtott.


ADVENTI KONCERT 2016.

Az adventi időszakban, idén első alkalommal került sor a Karácsonyi koncertre. Gyerekek, és a pedagógusokból alakult kórus mutathatta meg, hogy mennyire fontos a zene, a dallam életünkben, különösen az ünnepvárás időszakában.

Köszönjük a nagyszerű élményt!!!!


A képre kattintva megnyílik a galéria>>>


2016. november 29.

SULI-BÖRZE KÉPEK

Sikeresen zajlott a leendő elsős szülőknek rendezett Suli-börze. Interaktív módon ismerkedhettek meg a szülők az iskola programjaival, oktatási és nevelési célokkal, osztályprofilokkal.

A pedagógusok által készített installációk és közös beszélgetések segítették a szülőket a tájékozódásban.


KÉPEK ITT>>>
2016. ősz

Iskolánk tanulói rendszeresen részt vesznek a HATÁRTALANUL programban. Ide kattintva megtekinthetik a beszámolókat, képeket az őszi kirándulásról!


Az erdélyi fejedelmek nyomában....


MEGNÉZEM>>>
2016. ősz

AUTÓMENTES NAP

KEDVES GYEREKEK!!!
Pénteken délután 14-15 óráig kerékpáros akadályversennyel egybekötött tesztírásos DÖK programot szervezünk az iskolában! :)


KÉSZÜLJETEK!!!!


A felkészüléshez Kisokos megtekinthető ITT>>>

DÖK-nap - BESZÁMOLÓ


MÁJUS 27-ÉN, PÉNTEKEN GYEREKNAPI PROGRAMOK VOLTAK ISKOLÁNKBAN!


Részletekért, képekért kattintson ide>>>

Március 30-án eljöttek az ovisok a "Nyúl napunkra". Élményekkel tele mentek el! Képek ITT>>>

Keresztury Vigadalom 2016. február 26.

Tekintse meg összefoglalónkat!
Képekkel, videóval>>>

Iskolánk idén ünnepelte fennállásának 60. évfordulóját. Tekintse meg összeállításunkat!>>>

Idei DÖK-napunk is vidáman telt. Játékos feladatok vártak a gyerekekre, ahol ügyességüket és kreativitásukat is megcsillogtathatták. A nap fénypontja Glavanovits Tamás (magyarsolymasz.hu) remek bemutatója volt: Tamás nemcsak három fantasztikus madarat - héját, solymot és baglyot – hozott el hozzánk, hanem Büdike, a vadászgörény is belopta magát mindannyiunk szívébe.KD

KD

 

Étkezés lemondása:

06 30 648-4524 kertvarosigazdasagi@kobanya.hu

Új képek, események kerültek fel a programokba.

Ide kattintva megtekintheti>>>

 

Iskolánk tanulói rendszeresen részt vesznek a HATÁRTALANUL programban. A határtalanul pályázat keretében a 7.évfolyam feledhetetlen 4 napos kiránduláson vehet részt minden tanévben. Tekintsék meg beszámolójukat a Programok menü pontban!