A továbbtanulással kapcsolatos legfontosabb dátumok

Tisztelt Szülők!Tájékoztatni szeretnénk Önöket a gyermekük középfokú beiskolázásával kapcsolatban néhány fontos információról és határidőről.

Decemberben megtörtént a tanulók jelentkezése a központi írásbeli felvételi vizsgára közvetlenül a központi írásbeli felvételi vizsgát szervező intézménybe.

2021. január 23. Megkezdődnek a központi írásbeli felvételi vizsgák a kilencedik évfolyamra jelentkezők számára az érintett intézményekben. Ezen a napon 10 órától írják a diákok a központi felvételi vizsgát. Először magyar nyelv és irodalomból, majd matematikából.

2021. január 28. 14:00 óra Pótló központi írásbeli felvételi vizsgák azok számára, akik alapos ok miatt nem tudtak részt venni az előző írásbelin.

2021.február 05. 14:00 óra A második pótló alkalom csak alapos indokkal a pandémiás helyzet miatt.

2021. február 8. A központi írásbeli felvételi vizsgát szervező intézmények a Hivatal által meghatározott módon értesítik az írásbeli eredményéről a tanulókat.

Előzetes időpont egyeztetést követően az iskolában a szülők és a tanuló az osztályfőnökkel együtt elkészítik a tanuló jelentkezési lapját, melyet mindkét szülőnek alá kell írnia, mivel gyermekük iskoláztatásával kapcsolatos kérdésben a szülőknek közösen kell dönteniük. Amennyiben a szülők, vagy a szülő és a gyermek között vita alakul ki az iskolaválasztással kapcsolatban, akkor annak eldöntése a gyámhatóság hatáskörébe tartozik. Ekkor gyermekük felvételi lapjait az általános iskolának a gyámhatósági döntés szerint kell továbbítania. Az aláírással kapcsolatos tájékoztatót a következő linken olvashatják:

https://www.oktatas.hu/pub_bin/dload/kozoktatas/beiskolazas/2020/Tajekoztato_a_felveteli_lapok_alairasarol.pdf

2021.február 19. A jelentkezési lapok postára adása.

A véglegesen kiválasztott középiskolák és azok sorrendje a személyes egyeztetés során kerül rögzítésre az informatikai rendszerben. Ezt követően az iskola továbbítja a jelentkezési lapokat.

2021. február 23. – március 12. A szóbeli meghallgatások az általános felvételi eljárás keretében az érintett középiskolákban.

2021. március 16. A középfokú iskola eddig az időpontig nyilvánosságra hozza a jelentkezők felvételi jegyzékét.

2021. március 22–23. Ezen a két napon lehet a tanulói adatlapokat módosítani az általános iskolákban.

2021. április 30. A felvételt hirdető középfokú iskolák megküldik a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést a jelentkezőknek és az általános iskoláknak.

2021. június 22–24. Beiratkozás a középfokú iskolákba.
KD

KD

 

Étkezés lemondása:

06 30 648-4524 kertvarosigazdasagi@kobanya.hu

Új képek, események kerültek fel a programokba.

Ide kattintva megtekintheti>>>

 

Iskolánk tanulói rendszeresen részt vesznek a HATÁRTALANUL programban. A határtalanul pályázat keretében a 7.évfolyam feledhetetlen 4 napos kiránduláson vehet részt minden tanévben. Tekintsék meg beszámolójukat a Programok menü pontban!